Introductie Wat is IS? Wie zijn de Europese foreign jihadi fighters? De dreiging van foreign jihadi fighters? Wat te doen? Q&A
Haagsch College: HET ISIS COLLEGE
Hoe gevaarlijk zijn de jihadisten van ISIS?
We zien de laatste tijd gruwelijke beelden van jihadisten die huis houden in Irak en Syrië. Wie zijn het precies, hoe groot is het gevaar en op welke manier kan de internationale gemeenschap hun opmars stoppen?
Edwin Bakker gaat in zijn Haagsch College in op de vraag wat de strijders van de Islamitische Staat nu precies willen. En hoe ISIS zich verhoudt tot Al-Qaida. Ook spreekt Bakker over het gevaar van terugkerende Syrië-gangers. En hoe te voorkomen dat Nederlandse jongeren veranderen in een polder-jihadisten?
Bakker is directeur van het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme van de Campus Den Haag.
Meer informatie over deze lezing, zie de site van Haagsch College.
Bekijk de informatie op deze site:
  • Via de 'takken' van de mindmap kunt u door de mindmap heen navigeren. De eerste tak  staat op 13.00 uur. Daarna kunt u met de klok mee op elke tak klikken.
  • Als u met uw muis over een van de takken schuift en er verschuint een 'handje' dan  kunt  u doorklikken. U kunt ook op 'volgende' en 'vorige' klikken.
  • Met de terugknop (<--- ) in de browser of 'backspace' op uw toetsenbord, kunt u een  pagina terug in de mindmap.
Connection of Minds
Connection of Minds gelooft dat de communicatie tijdens bijeenkomsten veel beter kan (en moet) en is gedreven om mensen hierbij te helpen. We zijn gespecialiseerd in het verbinden en structureren van de gedachtewerelden van deelnemers tijdens bijeenkomsten zoals vergaderingen, brainstorms, congressen en events.
Meer informatie? Stuur ons een email of neem contact op per telefoon: 070 707 1355