Haal meer uit bijeenkomsten: vergaderingen, brainstorms, events & congressen.

Prins voor een Dag 2010

Project Description

Prins voor een Dag is een toonaangevend Haags netwerkevenement voor de evenementenbranche en hebben meer dan 1200 deelnemers kennis gemaakt met uiteenlopende mogelijkheden van congresstad Den Haag. Prins voor een Dag staat dan ook synoniem voor kwaliteit, inspiratie en een hoge mate van service.

Opdracht

Het onderwerp van de dag was kennismaking met de stad Den Haag als event-stad. Samen met Erik Peekel (dagvoorzitter van de Aaaaha! The Actor factory) heeft Alexis van Dam (LiveMindMapper van World of Minds) twee Super Brainstormsessies gefaciliteerd: ‘Van idee tot draaiboek’. Op 20 en 27 september 2010 vond Prins voor een Dag plaats. Op beide dagen werden dezelfde stellingen gebruikt. Op beide dagen waren er andere groepen van deelnemers

Superbrainstorm en LiveMindMapping vullen elkaar aan

Al enige tijd werkt World of Minds samen met Aaaaha! The Actor factory voor de facilitatie van de superbrainstorm. Dit is een brainstormsessie met behoorlijk aantal deelnemers; gemiddeld 40 of meer. Deze brainstorm wordt gestructureerd op basis van de wisdom-of-crowds gedachte:[quote_right] “Groepen mensen zijn opmerkelijk intelligent en vaak slimmer dan de slimste in hun midden.” [/quote_right]

De deelnemers delen hun ervaring en visie 1-op-1 in korte gespreksrondes. De meest opmerkelijke gedachten worden met de hele groep gedeeld. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er een aantal keer gewisseld van gesprekspartner, hierdoor doet men nieuwe contacten op.

Deze inzichten die na elke ronde worden gedeeld, worden direct zichtbaar gemindmapped op een groot scherm. Hierdoor kunnen deelnemers dit gelijk teruglezen. Men wordt gestimuleerd om na te denken over hun eigen gespreksronde en zelf hun eigen inbreng kenbaar te maken. Want wie wil nou niet zijn/ haar reactie op het grote scherm? Het menselijk brein werkt onder andere op associatie en verbeeldingskracht. Beiden worden aangesproken doordat ideeën/gedachten direct zichtbaar worden gemaakt.

Resultaat

Op 20 september was de eerste brainstorm in het Spaansche Hof. Tijdens deze eerste brainstorm waren o.a. eventplanners aanwezig. Op 27 September vond de tweede brainstorm plaats op Landgoed Te Werve in Rijswijk. Bij deze tweede brainstorm waren deelnemers aanwezig van o.a.: evenementenbureaus, communicatie- & marketitingbureaus en culturele organisatiebureaus.

Per superbrainstorm hebben we een individuele mindmap gemaakt: 20 september & 27 september. Beide brainstorms behandelden dezelfde 4 stellingen. Om te bekijken of deelnemers uit deze twee groepen dezelfde ideeën hebben, hebben wij een geïntegreerde mindmap gemaakt. Bekijk het resultaat in de vorm van een website. De mindmap is gemaakt in MindManager en met behulp van de aHa! Visual Webexport add-in ontworpen.

Verschilend denken

 

Bekijk de resultaten als website, het is mogelijk om te reageren op de stellingen en de inhoud.

Project Details

  • Client Aaaaha! The Actor factory
  • Date 29 oktober 2010
  • Tags Brainstorms, Events en congressen, Superbrainstorm
Launch Project

Related Projects

Back to Top