Haal meer uit bijeenkomsten: vergaderingen, brainstorms, events & congressen.

Logeion 24-7 Communicatie

Project Description

Bijeenkomst

23 En 24 juni 2011 stond in het teken van het tweedaagse congres 24/7 communicatie van de beroepsvereniging voor communicatie Logeion. Een team van twee mindmappers, Alexis van Dam en Angelique Greiner waren aanwezig om de Superbrainstorm over Nieuw Leiderschap live te mindmappen. In samenwerking met Gregor Bak van de Aaaaha The Actor factory was het een mooi uur filosoferen over leiderschap binnen communicatie

Opdracht & Uitvoering

In de Rijtuigenloods, een voormalig deel van het treinstation van Amersfoort, vond de superbrainstorm met 300 communicatieprofessionals plaats. Na de aankondiging door Eva Jinkek (nieuwlezeres van de NOD) van Gregor Bak die vervolgens Alexis van Dam weer aankondigde werd de brainstorm aangevangen. De 5 stellingen werde uitgediept. Vooral de laatste stelling: “helden in communicatie” bracht een verrassend resultaat. Namelijk het blijkt moeilijk om helden in de communicatiebranche aan te wijzen

Resultaat

De superbrainstorm en twee gastsprekers zijn gemindmapped.

Superbrainstorm Nieuw Leiderschap

De superbrainstorm is uitgewerkt in PDF vorm en is hieronder te bekijken.
Wisdom of the crowds heeft ons geleerd dat allen meer weten dan een. Daarom verkennen we samen de opgaven en mogelijke richtingen die het Nieuwe Leiderschap met behulp van een Superbrainstorm. Onder leiding van Gregor Bak en met mindmapping komt er inzicht. De Superbrainstorm is een levende variant op Wikipedia. De deelnemers delen hun kennis en ervaring. Eén op één worden de deelnemers met elkaar in gesprek gebracht. Tussendoor wisselt men een aantal maal van gesprekspartner. Na elke gespreksronde gaat de gespreksleider op zoek naar de meest opmerkelijke ideeën, die worden gedeeld met alle deelnemers via een mindmap.

Logeion Communicatie 247 Superbrainstorm Mindmap

View more documents from World of Minds.
De superbrainstorm was super! Het is één van de weinige sessies van het congres waar ik zelf even bij heb kunnen zijn. Ik heb niet meegedaan, maar heb wel met een grote glimlach toegekeken. Van het publiek heb ik ook leuke en enthousiaste reacties gekregen. Complimenten voor Gregor en Alexis, ze hebben echt iets bijzonders neergezet.
Anna Wamsteeker van Logeion

 

Karen Romme – 10 regels calimeromarketing

Karen Romme is actief geweest in de evenementen- en uitgeversbranche waar zijn haar passie voor het ondernemerschap heeft doorvertaald naar wijsheden voor alle zelfstandig ondernemers; de Calimeromarketing. Met de razendsnelle ontwikkeling van Internet en interactieve techniek is Karen Romme erin geslaagd om met Calimeromarketing 2.0 de brug te slaan tussen ondernemen en de kansen die zich nu online en offline voordoen.

Bekijk de doorklikbare mindmapsite, door te klikken op onderstaande afbeelding; het is mogelijk om te reageren.

Menno  Lanting – Iedereen CEO

Menno Lanting, auteur van hét managementboek van 2010, belicht de inzichten uit zijn nieuwste boek ‘Iedereen CEO’ dat draait om het nieuwe leiderschap. Netwerkleiderschap wordt gebruikt om het leiderschapsmodel van deze eeuw te omschrijven. Maar wat zijn dan de karakter eigenschappen van een succesvolle netwerkleider? En, wat kunnen communicatieprofessionals met dit gegeven?

Bekijk de doorklikbare mindmapsite, door te klikken op onderstaande afbeelding; het is mogelijk om te reageren.

artikel 1 Mindmapping een verbreding van inzichten

artikel 2 Mindmappen houdt bezoekers alert

Project Details

  • Client Logeion
  • Date 23 juni 2011
  • Tags Brainstorms, Events en congressen, Keynote Mapping
Launch Project
Back to Top