Haal meer uit bijeenkomsten: vergaderingen, brainstorms, events & congressen.

Visueel verslag van de Infracampus 2010

Project Description

Bijeenkomst

Op 14 januari 2010 was het zover: InfraCampus 2010! Een uniek congresevenement dat zich richt op Professionals en Young Potentials werkzaam binnen de infrastructuur. Het evenement had een interactief karakter en een sterk inhoudelijk programma. Het interactieve karakter ontstond mede door live mindmapping vanuit World of Minds. De sprekers van die dag werden live op het scherm ‘gemindmapped’.

Het thema van het congres was: ‘de infrastructuur ten behoeve van het Olympisch Plan 2028′. Ahoy Rotterdam stond de hele dag in het teken van de Olympische Spelen van 2028. Om dit thema vorm te geven was niemand minder dan Leontien Zijlaard-van Moorsel aanwezig om de ‘Olympische infravlam’ te ontsteken.

Visie van Young Professionals

Daarna was het tijd voor young potentials om het publiek te overtuigen van hun visie op de toekomst van de infrastructuur richting het Olympisch jaar 2028. Vijf ervaren professionals schoven dus één young potential naar voren die zij als als zeer veelbelovend persoon voor de toekomst ervaren. De pitches van deze vijf young professionals werden uiteraard via mindmapvisualisatie zichtbaar voor alle bezoekers.

Superbrainstorm

Vervolgens was het de beurt aan Erik Peekel, presentator en dagvoorzitter van de dag, van Aaaaha! the Actor Factory om het publiek te betrekken in een superbrainstorm. Met ruim 325 deelnemers was het de grootste brainstorm ooit in de infrasector . De hoofdvraag van deze superbrainstorm:

Is de Nederlandse infrastructuur klaar voor de Olympische Spelen in 2028?
Hierbij kregen bezoekers de kans om aan de hand van verschillende vragen een-op-een met elkaar te praten. Het leuke aan de superbrainstorm was de mogelijkheid om met mensen te praten over deze onderwerpen, die je voor deze dag nog niet kende!

Zo werden onder andere tips om effectief samen te werken binnen de keten besproken en de twee belangrijkste ontwikkellingen binnen de arbeidsmarkt benoemd. De uitkomsten van deze superbrainstorm kun je bekijken in de onderstaande mindmap:

 

Meetbaar resultaat

Gedurende de dag waren er interessante masterclasses over verschillende thema’s in de infrastructuur. Daarbij werden mindmaps gebruikt om verder te discussieren. De dag werd afgesloten door Tom van ’t Hek (voormalig Nederlands Tophockeyer en bondscoach) en Ton Nelissen (Adviseur OP2028, voormalig lid van RvB Dura Vermeer Groep en voormalig vice-voorzitter Bouwend Nederland).

[msg author=”Diverse deelnemers”]Hoe hebben de deelnemers de eerste editie van InfraCampus ervaren? ‘Verfrissend, vernieuwend en met meetbaar resultaat’, aldus de organisatie van InfraCampus.[/msg]

Wilt u ook uw publiek op een creatieve en interactieve manier benaderen? En ervoor zorgen dat uw evenement na de dag zelf nog doorgaat? Bekijk de voordelen van live mindmapping online met een mindmap .

Project Details

  • Client Aaaaha! The Actor Factory/ Infra Campus
  • Date 14 januari 2010
  • Tags Brainstorms, Events en congressen, Keynote Mapping, Superbrainstorm
Back to Top