Persbericht Sonnentanz beste popplaat tijdens studeren

14 mei 2013 Persbericht Sonnentanz beste popplaat tijdens studeren

Sonnentanz van Klangkarussel is de popplaat waarop je het beste kunt leren, zo heeft het 3FM KRO radioprogramma RabRadio dinsdag bekendgemaakt. De afgelopen week ging presentator Paul Rabbering samen met een deskundige en met zijn luisteraars op onderzoek uit naar de 3FM muziek die de beste studie- en werkresultaten oplevert.

Leer en werk beter

De hele week heeft presentator Paul Rabbering in zijn uitzendingen (van 14.00 tot 16.00 uur, 3FM) deze technieken besproken  met Jerre Lubberts van World of Minds, die bekendstaat als ‘denkdoener’ en zijn sporen heeft verdiend als trainer, spreker, verandermanager en blogger bij Lifehacking.nl en HetNieuweWerkenblog.nl. In RabRadio zijn mindmappen, geheugentraining, begrijpend snellezen en de pomodoro-techniek behandeld. Ook omdat deze technieken elkaar versterken als ze, op de juiste manier, in combinatie worden toegepast.

Uniek Livemindmap broadcast op de radio

Bekend van o.a. TEDxAmsterdam maar uniek voor de Radio was de ‘Livemindmap broadcast’.  Ieder gesprek van Paul en Jerre werd ondersteund door live mindmapper Alexis van Dam. Luisteraars konden de rode draad in hoofd- en bijzaken in een mindmap live volgen (en inmiddels terugkijken en horen). De vragen van de luisteraars werden via #braintraining in een mindmap opgevangen en beantwoord. Zo onstond er zoveel ‘buzz’ dat de servers bij World of Minds het niet meer aan konden.

Sonnentanz beste popplaat tijdens studeren

De luisteraars van RabRadio konden voor het experiment naar worldofminds.com/rabradio gaan, waar ze de verschillende technieken konden oefenen met muziek op de achtergrond. Er kon worden gekozen uit drie vooraf vastgestelde 3FM-nummers: Lights van Ellie Goulding, Another Love van Tom Odell en Sonnentanz van Klangkarussel. Bovendien kunnen de luisteraars (nog steeds) op die pagina instructiefilmpjes volgen en zich voor webinars opgeven op het gebied van de leertechnieken. Zo blijft Paul de RABRADIO luisteraars helpen met zijn Breintraining, ook na het experiment.

Na het doen van de oefeningen hebben luisteraars aangegeven welke van de drie liedjes voor hen het beste resultaat heeft opgeleverd. Daar is  uit naar voren gekomen dat je het beste kunt leren of werken met de klanken van Klangkarussels Sonnentanz in de oren. Volgens Jerre Lubberts blijkt uit onderzoek dat hier hoogstwaaarschinlijk twee redenen voor zijn.  Je kunt naar Sonnentanz luisteren op een ritme dat dicht bij onze hartslag in rust ligt (60 à 70 bpm) waardoor je ontspannen maar toch alert bent (ook wel ‘alerte leerstaat’ genoemd) en de doorbloeding tussen je beide hersenhelften optimaal is. Zodoende maak je beter gebruik van je hersencapaciteit. Bovendien is het een instrumentaal nummer waardoor je niet wordt afgeleid door wat er wordt gezongen.

Meer informatie

Voor meer informatie ga naar: