Betere bijeenkomsten door modereren en Live Digital Mapping slim op elkaar af te stemmen! Samen tot nieuwe kennis komen en met draagvlak gaan handelen is de sleutel tot succes. Samen denken zet mensen in beweging, stimuleert hun creativiteit en schept verbondenheid. Connection of Minds stroomlijnt dat proces en helpt elke groep in minimale tijd een maximaal resultaat produceren.
Meer uit Live Digital Mapping halen?
Connection of Minds combineert technologie met een specifieke aanpak. Dit noemen wij ‘Live Digital Mapping’.
Door Live Digital Mapping te versterken met modereren, kunnen mensen beter samen denken. Ook mensen die elkaar nooit eerder hebben gezien. Als groep of in groepjes praten of brainstormen de deelnemers over een onderwerp. Met Live Digital Mapping en andere visualisatietechnieken wordt het gesprek op datzelfde moment voor iedereen zichtbaar gemaakt. Soms op papier, soms elektronisch. Een ervaren moderator loodst de groep van ideeën en mogelijkheden naar conclusies en afspraken. Zo ontstaat er momentum.
Rolverdeling
Deze ervaren moderator speelt een cruciale rol samen met de LiveMindMapper. De LiveMindMapper draagt zorg voor het vastleggen van opmerkingen in steekwoorden op een overzichtelijke manier volgens de structuur van de discussie en helpt de moderator de doelstellingen te behalen door op aanvraag overzicht te bieden, delen van de discussie snel terug te halen en eenvoudig niet relevante delen van de discussie te parkeren.
De moderator/ facilitator of discussieleider richt zich op het bewaken van het groepsproces; het op gang houden van de discussie, het verdelen van de spreektijd, eventueel het bereiken van gespreksdoelen en de aansturing van de LiveMindMapper. Deze rol vereist vaak een objectieve luisterhouding en diverse vaardigheden om op kordate, maar vriendelijke manier de groep naar een vruchtbaar resultaat te helpen. Hier staat meer over de rolverdeling, valkuilen, aandachtspunten en werkwijze van het modereren en Live Digital Mapping.
Communiceren met elkaar
Het Nieuwe Samenwerken is inmiddels een veel gehoorde kreet, omdat veel mensen heel dicht langs elkaar heen communiceren. We kijken immers allemaal met onze unieke eigen bril naar de werkelijkheid. We denken elkaar te begrijpen, maar als we uit elkaar gaan komen we er vaak (te laat) achter dat dit niet zo was. Dit ‘begrijpen’ begint dus niet bij ‘instrumenten’, maar bij houding; ‘de connectie’ willen maken. Het begint bij de motivatie om eerst de ander te willen begrijpen voor je zelf begrepen wilt worden. Ook met de mensen buiten je team. Dat doe je meestal het beste als het eerste contact fysiek is. Daarna kan het prima virtueel als je een paar basisregels in acht neemt.
Contact maken
De meeste mensen hebben echter een basale behoefte aan contact maken, verbinden, begrepen en gewaardeerd worden. Dat lukt het beste als je elkaar kunt aankijken, een hand kunt geven en van alle indrukken een geheel kunt maken. Beelden maken van ideeën, uitspreken en associëren helpt hierbij. Voordat we een taal leren doen we alles in beelden. Onze hersenen zijn erg goed in patronen herkennen en maken. Juist daarom is visualiseren ook van belang. Enerzijds om te valideren en verbinden, anderzijds om juist ook van de gebaande paden af te gaan.
Gezamenlijk vertrekpunt
We zijn niet geneigd foto’s te kopen waar we zelf niet op staan. Als we op het beamerscherm een mindmap ‘live’ zien groeien met onze eigen opmerkingen, vragen en ideeën, voelen we ons gehoord. Bovendien kunnen we gemakkelijker ‘op elkaars schouders gaan staan’, het geheel blijven overzien terwijl we toch de details in kunnen zoomen. Dan ontstaat er draagvlak, een betere basis om te communiceren en sneller beslissingen te nemen, makkelijker kennis uit te wisselen en dus de projecten die daaruit voortkomen te versnellen. Live Digital Mapping is dus niet alleen een uitstekend middel voor events en congressen, maar juist ook om veranderprocessen binnen organisaties te versnellen!
Modereren als onderdeel van een bijeenkomst
Hoe moeten de bezoekers weglopen na een bijeenkomst? Wat moeten de bezoekers minimaal hebben gedaan, gehoord, geleerd en/of ervaren? Neem contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend intake- of adviesgesprek om zo meer uit een bijeenkomst te halen. Hoe past Modereren in een bestaand programma van een bijeenkomst? Neem contact op via telefoonnummer 070 707 1355, of via:
Neem contact op met een adviseur