Haal meer uit bijeenkomsten: vergaderingen, brainstorms, events & congressen.

Inzicht in ideeën en verbanden tijdens PWC Summerschool

Project Description

Connection of Minds ontwikkelde samen met PWC de dagformule voor de Summerschool. Dit programma werd georganiseerd in opdracht van de Business Assurance Services, een van de business units van PWC. De Summerschool vond plaats op 6 juli 2012 en ruim 160 medewerkers namen deel aan deze dag. Het doel van de dag was om met input van de hele groep deelnemers na te denken over de komende acht jaar in termen van keuzes en actieprogramma’s en hier op deze manier draagvlak voor te creëren. Het resultaat: Inzicht in ideeën en verbanden tijdens PWC Summerschool.

Aanpak

De aanpak van de Summerschool was om met elkaar te bepalen welke belangrijke ontwikkelingen (n.a.v. een PEST-analyse) een grote impact gaan hebben op de (potentiële) klanten van PWC over acht jaar. Twee klanten van PWC hadden hierover nagedacht en hebben hier tijdens de bijeenkomst over verteld. Hierna werd de zaal in groepen verdeeld en werd er door middel van de Dynamische Dialoog via een mindmap gezamenlijk een eigen visie hierop geformuleerd. Hieruit is een lijst van zestien onderwerpen ontstaan, waar via een stemronde de acht belangrijkste uit werden geselecteerd.

Resultaat: inzicht in ideeën en verbanden tijdens PWC Summerschool

LiveMindMappen maakte het mogelijk om in een middag deze onderwerpen te bespreken (via 5W+H) en in twee rondes om te vormen tot een conceptplan van aanpak. Hier werden de deelnemers zo enthousiast van dat er voor alle onderwerpen voldoende mensen zich aanmeldden als “trekker” of “helper” om direct na de bijeenkomst mee verder te gaan.

Vervolg

Het proces is hiermee bij PWC gestart en dankzij een interactieve website kan over enkele maanden tijdens een volgende bijeenkomst worden besproken hoe ver de verschillende groepen zijn gevorderd, wat eventuele links zijn en wat de volgende stappen zijn.

Team

Connection of Minds ondersteunde de plenaire en parallelsessies met moderatoren en LiveMindMappers en leverde voor PWC een interactieve mindmapwebsite met alle resultaten van de Summerschool op.

Ontwerpen van een bijeenkomst op maat?

De adviseurs en facilitators van Connection of Minds helpen bij het ontwerp en inrichten van bijeenkomsten zoals in bovenstaande case staat beschreven.

 

Neem contact op met een adviseur

Project Details

  • Client PWC, Business Assurance Services
  • Date 6 juli 2012
  • Tags Dynamische Dialoog, Events en congressen, Keynote Mapping, Modereren, Open Group Mapping, Vergaderingen, Workshop Mapping

Related Projects

Back to Top