Haal meer uit bijeenkomsten: vergaderingen, brainstorms, events & congressen.

Secretary Business Days 2012, slimmer werken, niet harder!

Project Description

Op 28 en 29 maart was een team van World of Minds aanwezig bij de Secretary Business Days in ‘s-Hertogenbosch om secretaresses inzichten te geven in het principe van ‘slimmer werken, niet harder’. Naast een eigen  ingerichte stand voor advies om het veranderende werk van secretaresses te ondersteunen en te verslimmen, waren er ook op beide dagen twee goed bezochte presentaties van HNW blogger van het jaar: Jerre Lubberts over de praktische invoering van ‘Het Nieuwe Werken’.

Stand voor nuttig advies en diverse interessante workshops

De Rol van de secretaresse en office manager wordt steeds belangrijker, merkte Jerre Lubberts al terecht op in deze blogpost. World of Minds had een stand die werd bemand door Jerre Lubberts, Swier Miedema, Josse Lubberts, Prawish Oemraw en Sander Kamp. Deze groep gebruikte hun kennis van ‘het nieuwe werken’ om de geïnteresseerden advies te geven over hoe zij ‘slimmer, en niet harder’ kunnen werken door middel van een paar slimme technieken.

Jerre Lubberts gaf op beide dagen tweetal inspirerende workshops die mensen op weg hielp met de invoering van Het Nieuwe Werken/Slimmer werken, niet harder. Jerre stapte af van de standaard Powerpoints en gaf al zijn presentaties vanuit mindmaps met veel afbeeldingen. Hij sprak onder andere over hoe je beter overzicht over je werk kunt houden en slimmer notities kunt maken m.b.v. digitaal mindmappen. Tevens gaf hij diverse tips over hoe tijd bespaard kan worden door slimmer te werken en niet harder.

sbd-3

 

MindMappen wint aan populariteit

sbd-2World of Minds gelooft in de kracht van visualiseren: “A Picture says more than a thousand words”. Het slim omgaan met informatie kan veel tijd besparen en bovendien zorgen voor rust en overzicht binnen  je werk. De denktechniek Mindmappen ondersteund dit perfect. Bij World of Minds wordt veelvuldig gebruik gemaakt van het visualiseren van informatie in de vorm van mindmappen.  Mindmappen kan voor secretaresses bijdragen door hen in staat te stellen sneller te kunnen notuleren en vergaderingen efficiënter te laten verlopen. Notuleren in hoofd- en bijzaken kan veel tijdswinst opleveren. Bezoek(st)ers werdt verder geadviseerd de ‘5W+H’ techniek te gebruiken voor meer overzicht en tijdswinst.

 

 

Personal Dashboard als ultieme startplek

Om efficiënter te te kunnen werken heeft World of Minds een ‘Personal Dashboard’ ontwikkeld in de vorm van een mindmap om een centrale plek te creeëren om overzicht en daarmee ook rust over je werk te kunnen houden. Het werk van de secretaresse en office manager verandert namelijk, steeks vaker krijgen zij meer rollen en een groter taken pakket. Meer post-it’s en 4 ToDo lijstje helpen helaas niet om het overzicht te bewaren. Bij de stand kon iedereen gratis advies en een demonstratie krijgen over de voordelen van het visualiseren van informatie en hoe je het personal dashboard binnen je werk kan toepassen. Omdat er diverse keren naar gevraagd is, kan iedereen nu op deze pagina een gratis voorbeeld van een personal dashboard downloaden voor eigen gebruik. Een personal dashboard is voor iedereen anders. Het beste advies om een personal dashboard in te richten begint met het peilen van de struikelblokken, hiervoor kan iedereen gratis terecht bij één van onze experts. Dit kan telefonisch of via een vragenformulier.

sbd-4

 

Het nieuwe werken ‘werkend meemaken’ met een interactieve webinar

Iedere deelnemer van de secretary business days kreeg de mogelijk ‘Het Nieuwe Werken‘ echt werkend mee te maken door binnenkort mee te doen aan een gratis interactieve webinar. Hier zullen onderwerpen behandeld worden die het werk van secretaress en office managers aanzienlijk leuker en vooral makkelijker maken. Slimmer werken, niet harder!. Er zal o.a. worden ingegaan op het Personal Dashboard (PD) voor meer overzicht en rust, prioriteiten stellen en slimmer je tijd benutten.

De Secretary Business Days zijn twee leuke en inspirerende dagen geworden, het was goed te zien dat er enthousiast op de adviezen, tips en workshops gereageerd werd.

Project Details

  • Date 28 maart 2012
  • Tags Brainstorms, Spreken
Back to Top