Haal meer uit bijeenkomsten: vergaderingen, brainstorms, events & congressen.

Event Sociale Media voor Congressen

Project Description

Op 12 maart 2012 in Seats2Meet Maarsen organiseerden De OndernemersPino en Aaaaha! The Actor factory: Social Media voor Congressen. Het seminar ‘Social Media en Congressen: zo doe je dat!’ is bedoeld voor iedereen die regelmatig beroepshalve bijeenkomsten organiseert en zoekt naar manieren om het effect daarvan te versterken. Dat kan zowel voor de profit als de non-profitsector zijn. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

LiveMindMapping

Alexis van Dam, livemindmapper bij Connection of Minds, zal tijdens het plenaire deel van de middag livemindmaps maken van de keynotes. Deelnemers bij het event zullen de mindmaps via een tweede scherm kunnen zien. Geïnteresseerden die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen via internet de live mindmaps zien worden gemaakt.

Alexis maakte tijdens ons seminar live mindmaps van de presentaties van de keynotes. En hoewel die keynotes kort waren, stonden ze bol van de informatie. Dankzij Alexis’ mindmaps kunnen de deelnemers al die kennis makkelijk en overzichtelijk opnieuw tot zich nemen na afloop!
Lykle de Vries, organisatie SMVC congres

Oplevering

De mindmaps zijn livegemindmapped in de zaal als ook via internet. Het was netzoals bij TEDx mogelijk om via internet de mindmaps live te zien worden gemaakt. Hierdoor was het niet strikt noodzakelijk om in de zaal te zijn om toch de kennis te kunnen opdoen via internet. Nadat de mindmaps zijn gemaakt, zijn deze als PDF beschikbaar gemaakt.

Opening congres door Erik Peekel

Als oprichter van Aaaaha! The Actor Factory weet Erik Peekel als geen ander vorm en inhoud te combineren. Peekel maakt van communicatie theater en weet zo hele zalen te boeien en bijeenkomsten in goede banen te leiden. Een gedroomde dagvoorzitter.

Bekijk de PDF MindMap

Bekijk de MindMeister MindMap

Keynote 1: Je congres is niet meer van jou door Ronald Mulder

Ronald Mulder combineert al 10 jaar het werken aan eigen startups met advieswerk, workshops en lezingen. Online activiteiten zijn voor hem geen op zichzelf staand kunstje, maar logisch onderdeel van een goede marketingstrategie. In zijn keynote zoomt hij in op de veranderende rol van congressen.

Bekijk de PDF MindMap

Bekijk de MindMeister MindMap

Keynote 2 Waarom congresorganisaties over vijf jaar niet meer bestaan door Vincent Ariëns

Als Community Manager houdt Ariëns zich bezig met communicatie in waardenetwerken, waarbij de oude en de nieuwe wereld weer gaan samenwerken. Zo is hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor alle communicatie rond Seats2meet. Zijn keynote draait om de combinatie van online en offline communicatie.

Bekijk de PDF MindMap

Bekijk de MindMeister MindMap

Keynote 3: Waarom congresorganisaties over vijf jaar niet meer bestaan door Olivier de Leeuw

In het succes van het TED-format spelen Social Media een grote rol. Als hoofdredacteur van TEDxAmsterdam weet De Leeuw precies hoe je Social Media inzet om persoonlijke en zakelijke doelen te bereiken. Zijn keynote doorspekt hij met allerhande tips en tricks voor slimme online communicatie bij evenementen.

Bekijk de PDF MindMap

Bekijk de MindMeister MindMap

Video

Tijdens het congres Socialmedia voor congressen werd onderstaande pitchvideo opgenomen over de kracht van livemindmapping tijdens bijeenkomsten, congressen, sessies en bijeenkomsten. LiveMindMapper en adviseur Alexis van Dam aan het woord.

Interesse

Heeft u interesse in vrijblijvend advies hoe wij meer uit uw bijeenkomst/ event kunnen halen en zorgen voor meer draagvlak voor veranderingen? Neem contact om met een van onze adviseurs.

Project Details

  • Client De Ondernemers, Pino en Aaaaha! The Actor factory
  • Date 12 maart 2012
  • Tags Brainstorms, Events en congressen, Keynote Mapping, World Cafe Mapping

Related Projects

Back to Top