Haal meer uit bijeenkomsten: vergaderingen, brainstorms, events & congressen.

VINT Symposium 2013 Internet of Things

Project Description

Op 11 juni vond het VINT symposium plaats. Deze editie uit 2013 ging verder waar het vorige symposium uit 2012 (Big Data) ophield. In 2013 was het thema: The Internet of Things. De line-up van sprekers was erg interessant.

LiveMindMapping VINT Symposium 2013 Internet of Things

De mindmapper is de gehele dag bezig geweest om tijdens de presentaties de hoofd- en bijzaken realime te vast te leggen in een digitale mindmap. In een tweede slag worden kleuren, afbeeldingen en correcties doorgevoerd. Een groot voordeel van een mindmap achteraf na een symposium is dat de gedeelde info door de sprekers gestructureerd is weergegeven. Dit is inclusief de specifiek genoemde voorbeelden en tips. Ook de Q&A-sessies aan het einde van de presentaties zijn vastgelegd (sommige mensen zien hun vragen dus ook terugkomen in de mindmap). De informatie van het symposium wordt op deze wijze gemakkelijk deelbaar en toepasbaar gemaakt binnen de organisaties waar de deelnemers aan het symposium van afkomstig zijn.

Wat is LiveMindMapping

Livemindmapping is het realtime al dan niet zichtbaar voor deelnemers mindmappen van informatie (presentaties/ brainstorms etc). Livemindmapping kan ook worden ingezet voor strategiesessies, heisessie, brainstorms maar ook vergaderingen. Door informatie realtime te visualiseren voor de deelnemers gaan zij gemakkelijker informatie delen, doorbouwen op elkaars ideeën, worden acties en prioriteiten concreet en ontstaat er meer draagvlak.

Resultaat de 8 mindmaps

Tijdens dit dagsymposium waren 8 sprekers. Van alle sprekers heeft de mindmapper een mindmap gemaakt. Een mindmap een visuele boom waarin informatie gestructureerd wordt vastgelegd. Er wordt gebruik gemaakt van een hierarchie (hoofd- en bijzaken). Als woorden dicht bij het midden staat zijn het hoofdzaken; hoe verder af van het midden des te meer het bijzaken zijn. Door gebruik van kleur en plaatjes ontstaat er een een rijke ‘informatieboom’. Men leest een mindmap met de klok mee, van het midden uit naar buiten en per tak van boven naar beneden. Bekijk het resultaat hieronder. Men kan hieronder inzoomen (+) of uitzoomen (-). Het is mogelijk om de mindmap fullscreen te bekijken of te downloaden als PDF.

1 Opening door Menno van Doorn, directeur VINT & Sander Duivestein, trendwatcher VINT

2 André Kuipers, astronaut

3 Simon Hania, Corporate Privacy Officer TomTom

4 Alberto Prado, Vice President Digital Innovation Philips Digital Lifestyle

5 Sarah Rotman Epps, Forrester analist

6 Brenno de Winter, onderzoeksjournalist met specialisatie in IT-beveiliging en privacy

7 Bennie Mols, wetenschapsjournalist en auteur van het boek Turings Tango

8 Federico Pistono, auteur van het boek Robots Will Steal Your Job But That’s Ok

Project Details

  • Date 11 juni 2013
  • Tags Events en congressen, Keynote Mapping
Back to Top