Haal meer uit bijeenkomsten: vergaderingen, brainstorms, events & congressen.

Vragen van luisteraars in radio show realtime inzichtelijk

Project Description

Unicum op de Radio

Voor het eerst werd op de radio een combinatie gedaan van een live radioprogramma dat via livemindmapping boadcasts werd verslaan. Behalve dat de interviews werden gemindmapped, werden de interacties van de luisteraars (tweets en emails) opgevangen en eveneens gevisualiseerd. Wat is een live mindmapping broadcast? Lees hieronder verder.

Simmer werken en leren

rabradioVan 6 tot en met 15 mei 2013 ging het radioprogramma RabRadio (KRO) op 3FM; over ‘werk en leer’ slimmer. We hebben o.a. getest hoe goed je kan studeren op muziek. Paul Rabbering heeft Jerre Lubberts van World of Minds vragen gesteld over wat het effect van muziek op leren en werken is én wat voor tips hij heeft voor werk en studie. Dit was zo succesvol dat de servers van World of Minds het niet meer aankonden. Naast het effect van muziek zijn onder andere de volgende werktechnieken aan de orde geweest geheugentechnieken, mindmappen, de Pomodoro techniek en snellezen. Jerre is ook trainer bij Academy of Minds en blogger bij o.a. Lifehacking.nl Hij heeft speciaal hiervoor een aantal studieoefeningen klaargezet (die je gelijk kunnen helpen bij studie en werk!). Je kunt dit nog steeds testen en oefenen op http://www.worldofminds.com/rabradio

Bij voorkeur gebruik je het nummer die als winnaar uit de bus kwam: Klangkarussel met Sonnentanz

Live Mindmap broadcast

Met een Live mindmap broadcast worden virtuele mindmaps gemaakt die direct op internet te zien zijn. In geval van deze radiouitzendingen konden men zowel luisteren naar het interview en dit ook direct meelezen online. Een bijkomend voordeel is als men ziet wat ze horen het veel beter  beklijfd dan alleen via het gehoor. Daarnaast is er een naslag als je even een deel niet hebt gehoord.

Al luisterend naar Rabradio op 3FM heeft mindmapper Alexis van Dam de livemindmap opgebouwd met de hoofd- en bijzaken. Naast het live uitzenden van de mindmaps van de 5 interviews, heeft Alexis ook alle vragen van luisteraars opgevangen via tweets en emails in een on-line mindmap. Deze zijn beantwoord samen met de trainers van Academy of Minds. Dit is een innovatieve en leuke manier om luisteraars bij een radioprogramma te betrekken en is een virtueel verslag gemaakt.

Elders op het web

Lees artikelen m.b.t. de uitslag op diverse website

Neem contact op met een adviseur

Project Details

  • Client KRO Rabradio
  • Date 6 mei 2013
  • Tags LiveMapping Broadcast
Launch Project

Related Projects

Back to Top