Haal meer uit bijeenkomsten: vergaderingen, brainstorms, events & congressen.

Open Space Mapping Stakeholders KLM

Project Description

KLM organiseerde eind 2011 voor haar stakeholders het event Journey to Sustainable Aviation. Om zo veel mogelijk interactie en ideeën op te halen onder aanwezigen en geïnteresseerde online is gekozen voor de Open Mind Space aanpak in combinatie met het Idea Donation Center.

Open Space Mapping Stakeholders KLM

Op 26 oktober 2011, heeft KLM een dialoog georgansieerd in de Passenger Terminal in Amsterdam. Het thema was ‘Our Journey to Sustainable Aviation’. Meer dan 150 stakeholders namen deel aan het ‘Open Space’ concept om onderwerpen te bediscussieren zoals biofuels, CO2 reductie en efficient brandstof gebruik.

Elke ‘Open Space’ discussie is vastgelegd door middel van een livemindmap. De samenvattingen (take-aways) zijn hieruit gedesitileerd.

klm-sust-journey

De hoofdvragen (titels van de mindmaos) uit de verschillende ‘Open Space’ discussies zijn geclassificeerd in 5 thema’s: KLM, (Bio)Fuel, Sustainability, Government/Europe and Innovation. Door de dialoog is er breder nagedacht dan de 5 hoofdonderwerpen alleen.

Resultaat mindmap als website

In totaal zijn er 34 mindmaps gemaakt, deze zijn samen met KLM, haar stakeholders en partners bekeken: World Wide Fund for Nature Nederland, SkyNRG en collega’s van divesre KLM afdelingen. Bekijk het resultaat als mindmap website.

klm-os

 

Open Mind Space als onderdeel van een bijeenkomst

Door een Open Mind Space in te zetten tijdens een bijeenkomst wordt de mogelijkheid geboden aan deelnemers aan de bijeenkomst om zelf te komen met stellingen en discussiepunten. De eigenaren verzamelen deelnemers om de stellingen en discussiepunten te bespreken. De LiveMindMappers leggen dit vast zodat na afloop van de bijeenkomt er een mooie, compacte en visuele rapportage ontstaat die als input kan worden gebruikt om bijvoorbeeld productontwikkeling/ strategie aan te passen.

Neem contact met ons op voor meer voorbeelden en advies op maat om meer uit een bijeenkomst te halen.

Neem contact op met een adviseur

Project Details

  • Client KLM
  • Date 26 november 2011
  • Tags Events en congressen, Idea Donation Center, International, Live Digital Mapping Broadcast, Open Mind Space
Launch Project

Related Projects

Back to Top