Haal meer uit bijeenkomsten: vergaderingen, brainstorms, events & congressen.

Data Driven Marketing Symposium 2014

Project Description

NyMaS (Nyenrode Marketing Society) en Nyenrode Alumni VCV MarCom kring organiseerde op 5 november 2014 het Data Driven Marketing Symposium 2014; mede mogelijk gemaakt door SAS en Digital Power.

Ronde tafel over marketing en big data

Voorafgaand aan dit symposium was er een round table (ronde tafel) met toonaangevende marketeers uit Nederland. Hiervan heeft Connection of Minds LiveMindMapper Alexis van Dam een mindmap gemaakt om de gedeelde kennis, ideeën, visies en inzichten vast te leggen zodat de deelnemers dit in hun werk kunnen gaan toepassen. Deze is alleen beschikbaar voor de deelnemers aan de round table.

Data Driven Marketing Symposium 2014

Het symposium bracht een inspirerende en toonaangevende sprekers op het gebied van marketing en big data bijeen. De digitale wereld draait steeds sneller. Customer experience, digital analytics, social media science en customer intelligence domineren de agenda van elk management board dat op zoek is naar de slimme toepassing van Big Data.

Van marketingdirecteuren en -managers wordt in toenemende mate verwacht dat ze alle beslissingen niet op basis van HIPPO’s (Highest Paid Persons Opinion) nemen, maar op basis van data. Daardoor wordt het marketingvak steeds analytischer en technischer.

Om beter voorbereid te zijn op de toekomst van marketing organiseert Nyenrode Marketing Society in samenwerking met Nyenrode Alumni VCV Marketingcommunicatie Kring, SAS en Digital Power op 5 november het symposium ‘Data-driven marketing’ waar een 10-tal experts hun visie geven op het marketingvak van nu, en, nog belangrijker, dat van morgen.

Mindmaps bekijken

Bekijk per spreker de mindmap.

Klik op het slideshare logo, om de mindmap via de slidehare website te bekijken. Klik op het icoon rechtsonderdaan om een vergrote versie in te zien. Het beste is om de mindmap als PDF te downloaden via het ‘save icoontje’ en te bekijken als PDF.x

Prof.dr. Henry Robben – Hoogleraar Marketing – Nyenrode Business Universiteit

Henry Robben is hoogleraar marketing aan de Nyenrode Business Universiteit. Zijn onderzoek en onderwijs omvatten strategische marketing en innovatiemanagement. Big data lijkt het toverwoord te zijn voor het oplossen van de klassieke problemen waar organisaties mee worstelen, zoals hoe haal ik meer omzet, wat willen mijn klanten en hoe creëer ik onderscheidend vermogen? In zijn presentatie schetst Henry enkele strategische kaders voor Big Data. Zonder dergelijke kaders lopen organisaties diverse risico’s zoals: een focus op ‘easy-to-measurism’, te veel kortetermijnvisie en geloven dat correlatie hetzelfde is als causaliteit.

Drs. Katherine Kucherenko – Digital Business Strategist – Digital Power

Katherine heeft achtergrond in ‘traditionele marketing’ en is nu binnen Digital Power verantwoordelijk voor alle data-driven marketingactiviteiten. Daarnaast helpt ze bedrijven om data-gedreven te worden. Binnen Nyenrode Executive Education is zij verantwoordelijk voor programma’s ‘Digital Marketing’ en ‘Customer Experience’ en is zij een bestuurslid van de Nyenrode Alumni VCV Marketingcommunicatie Kring. Katherine zal vertellen welke technieken de data kunnen omzetten naar informatie, welke technologieën informatie vertalen naar kennis en hoe belangrijk verbeeldingskracht en gevoel van managers zijn om met die kennis een visie te ontwikkelen.

Drs. Rogier van Nieuwenhuizen MBA – Executive Vice President EMEA – ClickFox

Rogier heeft in de afgelopen 12 jaar bij McKinsey in diverse functies wereldwijd expertise opgebouwd in klanttevredenheid, klantloyaliteit en marketing analytics en is nu binnen EMEA eindverantwoordelijk voor ClickFox, een bedrijf dat voor haar Fortune 500 klanten elke digitale footprint van consumenten opspoort en verbindt met hun journeys. Rogier zal vertellen over hoe Big Data en Analytics marketingdirecteuren helpen om een excellente customer experience te creëren en welke technologieën daarvoor kunnen worden ingezet.

Drs. Rene van der Laan – Global Director Integrated Marketing Management – SAS

Rene begon zijn carrière in enterprise software zo’n 15 jaar geleden. Zijn voorliefde voor analytics of beter het gebrek aan analytische mogelijkheden van de andere oplossingen dreef hem in de armen van SAS, waar hij bij strategische, internationale klanten wordt ingezet als specialist en gepassioneerd evangelist voor de geïntegreerde marketing oplossingen van SAS best online casino bonuses. Rene zal stil staan bij marketing as a service vanuit een centraal holistisch klantbeeld.

Dr. Natasha Zharinova – Director SME and Consumer Business (MT lid) – eBay | Marktplaats.nl

Natasja is als lid van het MT van eBay verantwoordelijk voor de executie van strategische plannen van de business units ‘SME’ en ‘Consumer business’. Daarvoor was zij vanuit haar rol als eBay’s CFO Classifields Northern Europe o.a. verantwoordelijk voor de implementatie van een data warehouse en analytics-infrastructuur voor de hele groep. In haar presentatie staat Natasja stil bij de manier waarop klantwaarde met behulp van predictive analytics kan worden verhoogd. En hoe zij dankzij haar achtergrond in Finance, Strategy & Analytics duizenden consumenten en bedrijven op Marktplaats in staat stelt om eigen producten en diensten steeds beter te verkopen. Natasja heeft haar PhD behaald aan de Princeton University.

Project Details

  • Client NyMaS, Nyenrode Alumni VCV MarCom Kring
  • Date 5 november 2014
  • Tags Events en congressen, Keynote Mapping

Related Projects

Back to Top