Haal meer uit bijeenkomsten: vergaderingen, brainstorms, events & congressen.

Mindmap interviews van Logeion Zomertreffen 2014

Project Description

logeion-zomertreffenOp 6 augustus 2014 organiseerden CommunicatieForum van de gemeente Amsterdam, Welcom en Logeion het Zomertreffen voor de achtste keer. Ditmaal was het thema laat je verrassen op Zuidas. Veelal leeft het beeld van een zakencentrum. Er wordt veel meer gedaan op het gebied van cultuur, groen, duurzaamheid, tijdelijkheid wonen en zingeving. De komende tijd gaat er nog veel veranderen in de Zuidas.

Als lid van Logeion was LiveMindMapper Alexis van Dam aanwezig en legde de kennis en inzichten die tijdens de interviews met de deelnemers werden gedeeld, vast in een mindmap. Tijdens de netwerkborrel werden aan Alexis een aantal vragen gesteld over waarom mindmapping werkt en hoe je het kunt toepassen.

Waarom een interview in een mindmap?

Een mindmap is een compacte en visuele manier om informatie en kennis die tijdens interview wordt gedeeld, vast te leggen. Vervolgens wordt in een tweede slag de mindmap breinvriendelijk gemaakt en gestructureerd. Hiermee wordt de kennis van de interviews gemakkelijk deelbaar en toepasbaar voor de aanwezigen.

Wat gebeurt er met de mindmaps achteraf?

Aanwezigen horen horen tijdens de interviews allerlei interessante zaken. Soms wordt dit op papier/ tablet/ smartphone opgeschreven, soms ook niet. Helaas vergeet/ mis je dan mogelijk relevante ideeën en inzichten. Een mindmap gemaakt door een LiveMindMapper, geeft na afloop compact weer wat de belangrijkste zaken waren.

Kun je niet beter zelf opschrijven?

Natuurlijk is het altijd beter om zelf notities te maken! Immers wie schrijft die blijft, of wie mindmapt die blijft. In dit geval zorgt een goed gemaakte mindmap dat belangrijke kennis niet verloren gaat en kan worden toegepast.

De Mindmap interviews

Mindmap 1 Robert Dijckmeester en intro door Kirsten van den Hul

Robert Dijckmeester is sinds 1998 lid van het directieteam van Dienst Zuidas. Kirsten van den Hul
Kirsten van den Hul is oprichter van The Change Agent en werkt als moderator/dagvoorzitter en onafhankelijk veranderadviseur voor opdrachtgevers als NOS, Nike, Ministerie van OCW en Gemeente Amsterdam.

Mindmap 2 Olivier Otten

Olivier Otten is sinds december 2011 directeur van Hello Zuidas.

Mindmap 3 Eduard van Holst Pellekaan en cases

Eduard van Holst Pellekaan is journalist en communicatieadviseur bij De Nieuwe Poort – cultureel centrum sinds september 2013 midden op de Zuidas dat een mix biedt van zingevende programma’s, bar-restaurant en werkplekken.

Afbeelding: Logeion

Interview of andere bijeenkomst laten LiveMindMappen?

Advies over hoe je meer uit een bijeenkomst kunt halen, neem contact op met een van onze adviseurs via 070 707 1355 of via:

Neem contact op met een adviseur

Project Details

  • Client Logeion
  • Date 6 augustus 2014
  • Tags Events en congressen, Keynote Mapping

Related Projects

Back to Top