Haal meer uit bijeenkomsten: vergaderingen, brainstorms, events & congressen.

Masterclass Event Model Generation Canvas inzichtelijk

Project Description

Op 3 juli 2014 werd voor de eerste keer de Event Model Generation Canvas Masterclass gehouden door Ruud Janssen en Roel Frissen. Op Nyenrode kwamen de voorlopers van de Nederlandse event wereld bijeen om te leren over, maar vooral toepassen van het EMG canvas.

Event Model Generation

emg canvas voorbeeldEMG is een organisatie dat op een visuele en gebruiksvriendelijke manier een analyse maakt van de belangrijke zaken voor de stakeholders van een evenement. Met een “common visual language for events” hebben Ruud Janssen en Roel Frissen een tool gecreëerd om de serieuze kant van eventmanagement aantrekkelijker te maken. Met hun Event Canvas is het mogelijk om in kaart te brengen wat er nodig is om een evenement op die manier te organiseren dat er optimale klantbeleving is, de bezoeker met het gewenste gedrag weer vertrekt en dat de opdrachtgever tevreden is.

Mindmap om van te leren

LiveMindMapper Alexis van Dam, nam deel aan de masterclass en heeft tevens een samenvattende mindmap over de masterclass gemaak. Een minimap geeft compact en gestructureerd de informatie weer. Na afloop kunnen de deelnemers de werkwijze, de stappen van het EMG canvas gemakkelijk teruglezen. Tijdens de masterclass werd veel kennis, inzichten gedeeld met de deelnemers. Praktijkervaring wijst uit dat deelnemers vaak niet meeschrijven en alles kunnen onthouden. Een mindag na afloop zorgt ervoor dat de gedeelde kennis niet verloren gaat en achteraf beschikbaar wordt. De gedeelde kennis wordt daarmee inzichtelijk, deelbaar en toepasbaar. In de middag lag de nadruk op het gebruik en toepassen van het EMG canvas. De onderstaande mindmap is verrijkt met links naar de video’s, boeken en andere materialen. De takken in deze online mindmap kunnen open en dicht worden geklapt.


Maak je eigen %mind maps bij MindMeister

Samenvattende Storify van de Masterclass

Roel heeft van alle uitingen op socialmedia een storify gemaakt. Connection of Minds zet ook vaak het Idea Donation Center in om ideeën en inzichten tijdens bijeenkomsten af te vangen.

Project Details

  • Client Event Model Generation
  • Date 3 juli 2014
  • Tags Events en congressen, Keynote Mapping
Launch Project

Related Projects

Back to Top