Haal meer uit bijeenkomsten: vergaderingen, brainstorms, events & congressen.

Mindmap van Event Model Generation Canvas

Project Description

emg canvas voorbeeldOp Event14, georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht op 2 en 3 april 2014, was #EMG (Event Model Generation) aanwezig. Connection of Minds was door #EMG uitgenodigd om hun presentatie over het Event Canvas visueel vast te leggen.

#EMG is een organisatie dat op een visuele en gebruiksvriendelijke manier een analyse maakt van de belangrijke zaken voor de stakeholders van een evenement. Met een “common language for events” hebben Ruud Janssen en Roel Frissen een serieuze tool gecreëerd om de serieuze kant van eventmanagement aantrekkelijker te maken. Met hun Event Canvas is het mogelijk om in kaart te brengen wat er nodig is om een evenement op die manier te organiseren dat er optimale klantbeleving is, de bezoeker met het gewenste gedrag weer vertrekt en dat de opdrachtgever tevreden is.

Masterclass inzichtelijk

Tijdens een masterclass van een uur gaven Ruud en Roel een introductie op het Event Canvas. De verschillende stappen in het canvas werden besproken en stuk voor stuk doorgenomen. Ze lieten zien dat een canvas een makkelijke tool is om te voorkomen dat er ideeën en analyses verloren gaan; met een visual framework en de toepassing van verschillende denktechnieken is de juiste analyse te maken van een evenement. Connection of Minds heeft de redenen en de te nemen stappen op een andere manier visueel vastgelegd in een deel van de mindmap.

Zelf met het canvas aan de slag

De masterclass werd afgesloten met een interactieve sessie waarbij de deelnemers de mogelijkheid kregen om voor drie verschillende onderwerpen / partijen gezamenlijk een canvas in te vullen. Hoe deze canvassen zijn ingevuld is terug te vinden in de mindmap die – dit keer achter de schermen – door Connection of Minds is opgesteld. Hierbij is ook terug te vinden wat de kernboodschap is van #EMG: er is een tooling nodig om de (toegevoegde) waarde van een event te verhelderen én om het gesprek tussen de planner en eventeigenaar goed te laten verlopen. Het Event Canvas (eventueel in combinatie met LiveMindMapping door Connection of Minds) is hier een uitstekende tool voor!

Download de mindjet mind map van biggerplate

Naast een bovenstaande PDF is het ook mogelijk om de Mindmap van Event Model Generation Canvas hieronder te bekijken en zelf takjes open en dicht te klappen.

Create your own mind maps at MindMeister

Informatie en kennis deelbaar maken

Voor meer informatie over het gebruik van visuele technieken voor, tijdens en na uw evenement kunt u contact opnemen met Connection of Minds. Wij helpen u graag verder om een leukere bijeenkomst te organiseren!

Neem contact op met een adviseur

Project Details

  • Client Event Model Generation (Event 14)
  • Date 2 april 2014
  • Tags Keynote Mapping, Vergaderingen
Launch Project

Related Projects

Back to Top