Project Description
Het eerste Kite safety conferentie heeft plaatsgevonden in het boothuis van de KNRM in Noordwijk. Een belangrijk initiatief gezien het aantal ongelukken en de ‘jeugdigheid’ van deze (extreme) sport. Op deze dag waren meer dan 200 mensen aanwezig, waarvan ca. 60% lid is van de NKV.
Kitemare
Opeens vecht je in de kolkende, ijskoude branding voor je leven. Na een kleine, maar zeer ongelukkig getimede fout raakt je kite verstrikt en jij daarmee ook. Je moet van je kite af, en snel. Maar je release weigert en je hebt uitgerekend vandaag geen mes bij je. Stom, niet gecheckt voor je het water op ging. Je probeert je trapeze los te krijgen maar je spieren voelen taai, onbestuurbaar, terwijl je pas een paar minuten in het water ligt. Na een grote golf kom je proestend boven water. Waar blijft toch die reddingsboot? Hebben ze op de kant wel door dat je dit niet lang meer volhoudt? Luttele minuten later voel je dat je krachten zijn uitgeput. Voor je het bewustzijn verliest vraag je je nog af: ik heb toch jaren ervaring, hoe heeft het in vredesnaam zo ver kunnen komen? (lees hoe dit afloopt in de mindmap).
Kennis deelbaar maken
Omdat de aangereikte kennis snel vergeten kan worden en er bovendien veel interactie was en niet alles op de slides staat heeft de NKV gevraagd aan Jerre Lubberts van Connection of Minds om de kennis live vast te leggen (Live Digital Mapping) tijdens de bijeenkomst. Zo kan deze belangrijke kennis beter verspreid worden onder de 3500 leden van de NKV en de kiters buiten deze groep.
Waarom wilde men dit visueel vastleggen in mindmaps? Waarom uberhaupt gesproken tekst visueel maken? Omdat kennis delen en verrijken helpt om toekomstige (ernstige) ongelukken te voorkomen. Kiten is een zogenaamde extreme sport die qua veiligheid nog in de kinderschoenen staat. Veel van de aangereikte kennis is na ca. 2 weken weer vergeten en niet alles staat op de slides. Vragen en antwoorden kunnen ook belangrijk zijn. Bovendien geeft de mindmap een compacter en beter overzicht. De structuur van de informatie is goed zichtbaar evenals de hoofd- en bijzaken. Dit nodigt bovendien uit tot maken van nieuwe associaties en het bespreken van nieuwe ideeën als de mindmap tijdens een congres ook getoond wordt of via een rapportage website
Mindmap website
Door de kennis ook op deze manier (via de mindmap website hieronder) te verspreiden, kan dit een bijdrage leveren om (ernstige) ongelukken te voorkomen.
Interesse?
Neem via het onderstaande formulier contact op met een van de eventadviseurs van Connection of Minds.
Vanzelfsprekend is het ook mogelijk een van onze adviseurs te bellen via: 070 707 1355 (vraag naar Alexis of Jerre).
Comments are closed.